Wijkverpleging

Wanneer u ziek bent, herstellende van een operatie of lichamelijk gehandicapt, kunt u wijkverpleging ontvangen. Om in aanmerking te komen voor wijkverpleging wordt er eerst een beroep gedaan op uw eigen zelfredzaamheid. Dit betekent in de praktijk dat u eerst in uw eigen omgeving moet kijken of er familie, buren of vrienden zijn die u kunnen helpen. U kunt ook een beroep doen op vrijwilligers voor bijvoorbeeld het doen van boodschappen. Of u kunt uw vraag stellen bij een buurthuis of een welzijnsinstelling bij u in de buurt. Dit zijn algemene voorzieningen om u te ondersteunen bij uw vraag.

Pas wanneer het u niet lukt om uw hulpvraag met uw omgeving, voorzieningen en of hulpmiddelen op te lossen, dan kunt u een melding van uw hulpvraag doen bij Wijkzorg Beter Thuis. Samen met u zullen we kijken hoe wij gezamenlijk de hulpvraag kunnen oplossen.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over wat Wijkzorg Beter Thuis voor u kan betekenen? Neem dan contact op met één van onze zorgconsulenten bij u in de buurt. Dit kan telefonisch via de algemene telefoonnummer van Wijkzorg Beter Thuis tel: 020-2111338.

images
images
images
images