Sociale kaart

Het kan dat u een hulpvraag heeft die niet alleen uit ‘zorg’ bestaat. U kunt ook belang hebben bij andere voorzieningen zoals bijvoorbeeld welzijn. Om die reden zijn de zorgmedewerkers van Wijkzorg Beter Thuis bekend met de sociale kaart. De sociale kaart geeft een overzicht van voorzieningen en instanties in de gemeente of in de wijk.

Via de sociale kaart kunt u kijken naar de hele gemeente of naar gebieden daar binnen. Ook kunt u inzoomen op voorzieningen of specifieke onderwerpen.

Klik hier (http://www.ggd.amsterdam.nl/ ) voor de sociale kaart van Amsterdam.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning kan bestaan uit advies over de verzorging, tijdelijke overname van de zorg, financiële ondersteuning en hulp bij het organiseren van de zorg. Mantelzorgondersteuning is mogelijk voor mantelzorgers van kinderen, jongeren of volwassenen.

Als mantelzorger kunt u zelf steun krijgen, bijvoorbeeld advies over de verzorging. U kunt hiervoor terecht bij Stichting Mezzo. Mezzo is een landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander. Als familielid, buur, vriend of ‘gewoon’ uit solidariteit. Als mantelzorger of zorgvrijwilliger.

https://www.mezzo.nl/pagina/over-mezzo/overzicht-lidorganisaties

Digitale Sociale Kaart (DiSK)

DiSK staat voor Digitale Sociale Kaart, dit is een gebruiksvriendelijke catalogus op het gebied van zorg, welzijn, wonen, sociale activering, inkomen, opleiding en re-integratie.

DiSK biedt een actueel overzicht van producten, activiteiten en organisaties in een gemeente, regio en/of provincie. DiSK richt zich op burgers en professionals. U vindt hier een antwoord op uw vragen.

AmsterdamAlmereUtrechtse HeuvelrugMuidenWeespWijdemeren

images
images
images
images