Handreikingen

Hieronder volgt een aantal handreikingen met praktische handvatten, instrumenten en voorlichtingsmateriaal ter bevordering van uw zelfredzaamheid.

Goedgebruik.nl

Op de website Goedgebruik.nl is veel informatie te vinden over hoe hulpmiddelen en technologie de zelfredzaamheid bevorderen. Een keuzehulp helpt je bij het vinden van de juiste hulpmiddelen. Ook zijn hier praktijkgerichte instructiefilmpjes te vinden, waarbij je leert om zo veel mogelijk zelf te doen.

http://www.goedgebruik.nl

Hulpmiddelenwijzer

Op deze website kun je zoeken naar de juiste hulpmiddelen die uw zelfredzaamheid kunnen vergroten. Deze handige website bevat objectieve informatie over bijna 10.000 hulpmiddelen. Je kunt hulpmiddelen vinden voor: mobiliteit, huishouden, verzorging, woning, communicatie en ontspanning.

http://www.hulpmiddelenwijzer.nl

Voorlichtingsmateriaal

Voor u als hulpbehoevende is er veel materiaal beschikbaar om te werken aan zelfredzaamheid en zelfmanagement. Denk hierbij aan filmpjes, tools, trainingen, praktijkervaringen en dergelijke. Zo heeft het Landelijk Actieprogramma Zelfmanagement (LAZ) een digitaal overzicht gemaakt van voorlichtingsmaterialen op de website Zelfmanagement.com.

http://www.zelfmanagement.com/toolbox/overzicht/

images
images
images
images